HTML

Europe in Budapest

A Terra Recognita Alapítvány gondozásában 2011-ben a soros magyar EU elnökségre megjelent kötet hivatalos blogja

Friss topikok

2011.06.15. 11:04 barathgergo

Europe in Budapest - a TRA Alapítvány legújabb kötete

 

 

  

A Terra Recognita Alapítvány legújabb kötete Europe in Budapest címmel jelent meg a magyar soros Eu elnökségre időzítve, a Külügyminisztérium támogatásával. 

 

Az izgalmas leírásokkal és fantasztikus képekkel ellátott könyv igyekszik az olvasó elé tárni a mindenki által jól ismert fővárost, Budapestet egy kicsit más szempontból, bemutatva a tradicionálisan itt élő, vagy csak a hosszú évszázadok során a tágabb értelemben vett Európából ide érkező nemzetek (akár rövid időre, akár itt is telepedtek le)  tagjainak lenyomatát a város arculatán, Budapest kapcsolatát és kötődéseit Európa más részeihez.

Fontos üzenete a könyvnek, hogy fővárosunkat nézve nem szabad elfelejtenünk mindazon népek, más - de nem idegen - kulturák, emberek emlékét, akik valaha itt éltek, alakították a város képét. Nem szabad róluk megfeledkeznünk, pláne nem eltagadnunk szerepüket, inkább büszkének lenni erre a hajdan (és ne felejtsük el, részben napjainkban is) soknemzetiségű város nyitott és befogadó, folyton megújulni képes mivoltára.

Mint ahogy minden várost, Budapestet is az itt élő emberek alakították (részben a maguk képére), ezzel is hozzátéve, emelve fővárosunk fényét. Nem szabad veszni hagyni ezt a sokszínűséget, melynek emlékeit a kötetben található térkép alapján bolyongva mi is felfedezhetjük. Európa és az Unió erősségét is az a sokszínűség adja, amit sokan ma a gyengéjének tartanak. Mi, magyarok, itt Európa közepén legyünk büszkék saját és közös értékeinkre és bölcsen őrízzük meg ezt a sokszínűséget.

Ajánlom mindenkinek, hogy vegye kezébe ezt a pompás útikönyvet, és kicsit másképp - kicsit turistaként - járja végig újra és újra Budapestet, és fedezze fel mindazokat a csodákat, melyeket a főváros kínál. A kötet a nehéz munkával töltött hétköznapok rohanásából kiszakadva remek kikapcsolódást kínál. 

Baráth Gergely 

forrás: www.kibic.hu

Szólj hozzá!

Címkék: budapest in alapítvány tra terra europe kisebbségek multikulturalizmus recognita multicultural entichity


A bejegyzés trackback címe:

https://europeinbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr12985584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása